Home

Achtergrond 1 reactie

Marktaandeel Rabo in glas groeit in crisis

Het marktaandeel van de Rabobank in de glastuinbouw is gegroeid.

Volgens Dirk Duijzer, directeur food en agri van de Rabobank, is het aandeel nu 83,5 procent, een half procent meer dan vorig jaar. De groei is niet het gevolg van financiering van nieuwbouw, stelt hij, maar door overnames door telers van bestaande bedrijven. Verschuivingen binnen de portefeuilles van de banken zelf dus.

Duijzer erkent dat de bankeneconcurrentie in de jaren 2004 tot 2008 groter was. Dat heeft geleid tot een te sterke focus op groei en areaaluitbreiding. Toch verdedigde hij dat beleid op de Horti Fair. "Door de investeringen is het kassenbestand en energiebeleid gemoderniseerd. Als dat bestand ouder was, had Nederland niet zo'n positie gehad als het nu wel heeft."

De Rabobank wordt wel verweten een sectorbeleid te voeren door scherpe kredieteisen te stellen en zo de markt te sturen. Duijzer wijst dat van de hand. " In het verleden werden we verweten teveel te financieren, het gaat nu om het beheersen van risico's."

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ivoren VerrekijkerToren

    FD ---- Begin dit jaar dreigde nog opstand onder Rabo's zakenbankiers die van de Rembrandttoren in Amsterdam naar Utrecht moesten verhuizen. Te weinig 'sexappeal' was de mening. Dat kan niet van de nieuwe entree gezegd worden.........IK HEB ZO MIJN IDEE WIE DIT BETALEN HEREN ZAKENBANKIERS !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.