Home

Achtergrond

Man mag vrouw slaan als hij geen spoor nalaat

In de Verenigde Arabische Emiraten mag een man zijn vrouw en kinderen slaan zolang er geen sporen op het lichaam achterblijven.

Dat heeft het Federale Hooggerechtshof bepaald, meldde een lokale krant maandag.

De man heeft volgens de islamitische wetgeving het recht om zijn echtgenote en kinderen te ,,disciplineren''. Daaronder kan ook een pak slag worden verstaan. Wel zijn de islamitische geleerden het eens dat de afstraffing niet te hard mag zijn.

De zaak draait volgens de krant The National om een man die zijn vrouw heeft geslagen en zijn 23-jarige dochter heeft geslagen en geschopt. De vrouw liep verwondingen op aan lip en tanden en de dochter had blauwe plekken op hand en knie. De man was eerder tot een boete veroordeeld wegens misbruik van zijn recht. Hij was hiertegen in beroep gegaan. Het Federale Hooggerechtshof stelde hem opnieuw in het ongelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.