Home

Achtergrond

Malafide uitzendbureaus hardnekkig probleem

Het aantal malafide uitzendbureaus is de afgelopen paar jaar ondanks verscherpte controles niet afgenomen.

Een betere samenwerking tussen de instanties die de malafide bureaus bestrijden, kan een antwoord bieden. Dat is een van de conclusies uit onderzoek dat de Stichting naleving cao voor uitzendkrachten (SNCU) heeft laten uitvoeren. Tal van instanties houden zich met malafide praktijken in de uitzendbranche bezig. De SNCU, of cao-politie , kijkt of bureaus de cao naleven. Maar ook de Arbeidsinspectie, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) en de Belastingdienst houden zich er ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid mee bezig.

De controles zijn verscherpt, maar het aantal malafide bureaus ligt nog altijd tussen vijf- en zevenduizend, zegt directeur Peter Loef van de SNCU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.