Home

Achtergrond 362 x bekeken 1 reactie

Lyempf schaft toeslag op melkprijs af

Lyempf kiest voor een andere uitbetalingssystematiek van haar melkleveranciers.

Dat zegt financieel directeur Ton Habets. De plus op de melkprijs van FrieslandCampina danwel DOC lijkt hiermee verledentijd.

Het zuivelbedrijf is nog steeds met melkleveranciers in gesprek om de melkaanvoer te verlagen. "De gesprekken lopen constructief en moeten leiden tot een structurele oplossing", aldus Habets.

De melkaanvoer is inmiddels teruggelopen van 170 miljoen naar zo'n 110 miljoen liter. De zuivelonderneming uit Kampen probeert al sinds deze zomer haar melkaanvoer te verlagen. In combinatie met productieproblemen leidde de hoge aanvoer bijna tot de ondergang van het bedrijf. "Het werd duidelijk dat we op deze manier niet konden overleven “, zegt Habets. "Dat was een lastige boodschap om aan onze leveranciers te moeten meedelen." De melkaanvoer moet worden teruggebracht naar 50 miljoen liter. Dat is de hoeveelheid melk die de onderneming zelf kan verwerken. Volgens Habets hebben de leveranciers inmiddels ingestemd met de uitgestelde betaling van hun melkgeld.

Lyempf krijgt per 1 november een nieuwe algemeen directeur. De onderneming lijkt hiermee een eind te willen maken aan de productieproblemen. Robert-Jan Bannink neemt het roer over van de huidige algemeen directeur en tevens eigenaar John Karageorgis. Bannink draait nu een dag in de week bij Lyempf mee. Bij chemieconcern DSM is hij productie-directeur van de afdeling Food Specialties.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gekke henkie

    dit zijn de laatste stuiptrekkingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.