Home

Achtergrond 6 reacties

Lonen veehouderij stijgen in drie keer 2,75 procent

LTO Noord en de vakbonden FNV en CNV zijn een nieuwe cao voor werknemers in de veehouderij overeen gekomen.

Volgens de cao, die loopt van 1 januari 2010 tot 1 juli 2012, krijgen werknemers een loonsverhoging van in totaal 2,75 procent. Op 1 januari 2011 krijgen zij 2 procent loon erbij, per 1 juli 2011 0,25 procent en op 1 januari 2012 0,5 procent. De cao heeft betrekking op circa 5.000 werknemers. Volgens LTO-bestuurder Mans Vulto is de cao ook in het belang van de werkgevers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jvf

  geachtejohn brabant en over,ijsel,correcte reactie,s, johnny achterhoek,looptijd 30 maanden/2.5 jaar. 2.75 procent in 2.5 jaar =1.1 procent per jaar,wat zou de inflatie zijn?conclusie ondanks loonsverhoging,verlies aan koopkracht.en ik neem aan/ga er van uit dat de kostprijs van uw product niet alleen bestaat uit ingehuurde arbeid.mvg jvf

 • no-profile-image

  Over

  Dit jaar zijn de melkprijzen meer dan 10% gestegen, kunstmest was goedkoper dan jaar ervoor. Kan nog wel meer argumenten opnoemen die de loostijging rechtvaardigen. Het gaat er in de eerste plaats om dat een werknemer een normaal loont verdiend!!!

 • no-profile-image

  john

  als ze dan ook 2,75 % meer werk verzetten is het geen probleem. Ik zie liever personeel op agrarische bedrijven een loonverhoging krijgen dan een stelletjes ambtenaren..

 • no-profile-image

  over

  hoi Ap van de andere kant van de Ijssel., als je de loonkosten te duur worden doe je het toch weer alleen. Ik had ook personeel, maar ik kon in 2003 al berekenen dat ik nooit meer iets zou verdienen. Dus toen het melkquotum omgezet in "goedkope"grond. Nu verkoop ik elk jaar een paar hectare. Reken zelf maar verder uit. En sorry, de juiste data's m.b.t. prijzen houd ik niet zo goed meer bij maar als ik zie wat sommige boeren doen, dan denk ik dit kan niet goed gaan.

 • no-profile-image

  A.P.

  Beste Ijsseltje,

  de prijsdaling van kunstmest was in 2009, waar eveneens de melkprijs met meer dan 30% daalde. de melkprijs is in 2010 volgens jou gestegen met 10%. Hoeveel is 10% van 25 cent? En hoeveel is 30% van 35 cent? Als je zo graag wil reageren schrijf dan iets zinnigs.

  A.P.

 • no-profile-image

  johnny

  Als de landbouwprodukten nu ook elk jaar 2,75% stijgen is dat geen enkel probleem.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.