Home

Achtergrond 159 x bekeken

Lichte daling werkloosheid

De werkloosheid is in september voor de zevende maand op rij gedaald.

Er zaten, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, 412.000 mensen werkloos thuis. Dat zijn er tweeduizend minder dan in augustus, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag heeft gepubliceerd.

De werkloosheid daalt al ruim een halfjaar met gemiddeld zesduizend personen per maand. Niet voor seizoensinvloeden gecorrigeerd waren in september 396.000 mensen werkloos. Dat is 5,1 procent van de beroepsbevolking.

Vergeleken met een jaar geleden is het aantal werklozen toegenomen met zevenduizend. Die toename komt helemaal voor rekening van vrouwen. Het aantal werkloze vrouwen steeg met 18.000, terwijl het aantal werkloze mannen in een jaar tijd met elfduizend is gedaald.

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering daalde in september met ruim elfduizend tot 270.000, meldde uitkeringsinstantie UWV. In totaal werd in 48.000 gevallen de uitkering beëindigd, omdat mensen een baan hadden gevonden of niet meer in aanmerking kwamen voor een WW-uitkering. Er kwamen ruim 36.000 nieuwe uitkeringsgerechtigden bij.

Bij het UWV stonden in september 488.000 werkzoekenden zonder baan geregistreerd, bijna evenveel als een jaar geleden. Onder jongeren nam het aantal voor de derde maand op rij toe tot 42.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.