Home

Achtergrond 12 reacties

'Lawine aan bezwaarschriften bij perceelsregistratie'

Het gehannes met de perceelsregistratie krijgt nog een flink staartje.

Naast de vertraging van de uitbetaling kan Dienst Regelingen de borst natmaken. Adviseurs, accountants en LTO verwachten dat boeren massaal bezwaar maken tegen de beschikking van de bedrijfstoeslag, die vanaf december in de bus valt.

"Dat is onvermijdelijk", vertelt Jeroen van den Heuvel van Alfa Accountants. Ook Gert ten Have van Gibo Groep verwacht meer bezwaren. LTO’er Wybren van Stralen van LTO voorziet zelfs een lawine aan bezwaarschriften, omdat de oppervlakte, zoals de boer die heeft doorgegeven, vaak niet overeenkomt met die van DR. LNV verwacht dat het aantal bezwaarschriften niet anders is dan andere jaren.

Dat insiders veel bezwaren verwachten, komt omdat slechts een beperkte groep de percelen heeft gecontroleerd en naar beneden bijgesteld. LNV heeft geen verklaring waarom een beperkt aantal boeren dit deed. Adviseurs en LTO vermoeden dat veel boeren niet de moeite nemen om hun (gewijzigde) percelen te bekijken via 'Mijn dossier'. Van Stralen: "Veel boeren staken veel tijd en energie in het intekenen van de percelen. Het overgrote deel is overtuigd van zijn gelijk en wacht de beschikking af, dan pas kun je officieel bezwaar maken."

Als boeren de beschikking ontvangen, wordt 'nagenoeg' op hetzelfde moment de bedrijfstoeslag betaald, al dan niet met een korting. In de beschikking staat hoe DR de perceelsopgave heeft beoordeeld. Bezwaar maken kan pas als blijkt uit die beschikking dat met een kleinere oppervlakte is gerekend en dit gevolgen heeft voor de uitbetaling van de toeslag of leidt tot een boete wegens overschrijding van de gebruiksnormen. Geen enkele boer zal instemmen met een kleinere oppervlakte, terwijl de grond er wel is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De gewijzigde percelen mogen maar naar een kant bijgesteld worden en dat is in het nadeel van de boer,weinig keuze dus !!!!!

 • no-profile-image

  gert

  @ Tinus,zijn waterbuffels misschien een alternatief ?

 • no-profile-image

  Leen

  Doen ze bij de Belastingdienst toch ook niet. Eigenhandig je aangifte wijzigen. Ze kunnen je attent maken op mogelijke onjuistheden, maar ongevraagd wijzigen terwijl jij daar je (digitale) handtekening onder hebt gezet is onwettig.

 • no-profile-image

  gert

  Bezigheidstherapie voor ambtenaren

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die perceelsregistratie is gewoon overheidsdiefstal, hier gaat niemand mee accoord. Mooi moment voor LTO om te laten zien dat ze toch ballen hebben.

 • no-profile-image

  tijs

  Beste boeren en grondgebruikers! Veel van die dingen van DR en LNV ( o.a. de perceelsregistratie), zijn werkverschaffing . Inderdaad, er zijn vele ambtenaren die werkelijk overbodig zijn. De bezum zal er flink door moeten, ene anders onderhouden de ambtenarenbonden ze zelf maar. Niet meer van onze belasting centen!!!

 • no-profile-image

  Frys

  Adviseurs en LTO vermoeden dat veel boeren niet de moeite nemen om hun (gewijzigde) percelen te bekijken via 'Mijn dossier'. Ik ben als jonge boer redelijk op de hoogte van digitaal gebeuren en heb ook pogingen gedaan op zaken te herstellen. WAT EEN ONMOGELIJK GEBEUREN, kom eerst met een deugdelijk programma ipv een amateuristisch stukje programmeer werk. Er van uit gaande dat elke boer dat gaat snappen... En maaar met stront gooien naar de boeren... korting korting traag traag sanctie sanctie... BAH!!

 • no-profile-image

  Frys

  Leo, je bent overduidelijk.
  Voorbeeld, je kocht vorig jaar 35 ha prachtig grasland hier en daar een bomenrij. Nu is daar nog maar 32 ha van overgebleven... weg... foetsie... tel uit je winst :) dat jij daar vorig jaar wel een prijs voor hebt betaald ach daar ligt niemand wakker van toch :)

 • no-profile-image

  veehouder

  DR tekent met de perceelsregistratie haar eigen doodvonnis. Al het werk wat deze ambtenaren doen is de knulligheid ten top.
  Prestatieloon invoeren voor deze ambtenaren, misschien dat ze over een jaar het eerste geld hebben verdiend

 • no-profile-image

  leo

  ik krijg gelukkig geen bedrijfstoeslag over mijn land uitbetaald , alweer een zorg minder

 • no-profile-image

  Ambtenaar

  Tja Gert het is zoals het is. Bovendien moeten we flink bezuinigen van de overheid, dus we halen het geld waar het zit.

 • no-profile-image

  Tinus

  Is inderdaad een zooitje naar 3 x aanpassen nog steeds koeien die op water kunnen lopen en percelen die meters smaller worden. 4-5 weken geleden nog gebeld nav brief bijstellen op omvanng. Aangegeven dat er niet 1 perceel juist is ingetekend men wist precies waar de fouten zitten. Was dan ook juist. Wordt aangepast zegt men je moet zelf maar kijken wanneer (of) Belletje of iets kan niet.... Een gebed zonder end

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.