Home

Achtergrond 269 x bekeken 2 reacties

'Landbouw heeft genoeg ingeleverd voor natuur'

De provincie Groningen mag geen nieuwe claims op landbouwgrond leggen om het verlies van natuurwaarden in het gebied Blauwestad te compenseren.

LTO Noord laat dat in een brief aan Provinciale Staten van Groningen weten naar aanleiding van de vorming van tijdelijke natuur op percelen waar huizen gepland waren. Dit mag op den duur niet tot nieuwe natuurclaims leiden als alsnog gebouwd wordt. Dat was namelijk eerder wel het geval bij de bouw van de Eemshaven, LTO Noordbestuurder Harry Steentjes: "De sector heeft al veel grond ingeleverd voor nieuwe natuur. Het moet maar een keer genoeg zijn."

LTO Noord pleit voor een zodanig maaibeleid dat de vestiging van nieuwe natuur in de Blauwe Stad beperkt wordt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    herkauwer

    Ik vloog eergister een paar keer over de Blauwe Stad en zag er wel tweeduizend Canadese - en Grauwe Ganzen. Volop overwoekerde bouwkavels, een boel onaffe staketsels en een paar bewoonde panden. Daarvoor hebben ze dus een paar jaar terug een hele kostbare bouwpolder blank gezet! Ik zou zeggen: subiet weer inpoldern die handel.

  • no-profile-image

    gert

    En de koningin met prinsjesdag maar zeggen dat de landbouw zo belangrijk is

Of registreer je om te kunnen reageren.