Home

Achtergrond 313 x bekeken

Lamb Weston/Meijer mag belang nemen in diepvriesproducent

Het Nederlandse Lamb Weston/Meijer (LWM), producent en verkoper van diepgevroren en gedroogde aardappelproducten, mag een belang nemen in Frisch & Frost (F&F), een Oostenrijkse producent van diepvries- en gekoelde producten.

De Europese Commissie heeft ingestemd met het voornemen, dat in mei bekend werd en op 21 september werd gemeld in Brussel. Volgens de Commissie leidt het niet tot oneerlijke mededingingspraktijken; er blijven voldoende concurrenten over.

Bovendien opereren beide bedrijven in verschillende landen. LWM is vooral actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië; F&F heeft een aardappelverwerkende afdeling en twee deegproducerende fabrieken. Het bedrijf met 280 medewerkers verkoopt netto voor zo’n 70 miljoen euro, in Oostenrijk en daarnaast in centraal- en Zuidoost-Europa.

LWM neemt een belang van 74 procent in Frisch & Frost. De overige aandelen blijven in handen van de Oostenrijkse RWA International Holding, een holdingmaatschappij onder de BayWa/RWA Group.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.