Home

Achtergrond

Lagere omzet Sligro dan verwacht

Consumenten en klanten hebben in het derde kwartaal minder afgerekend bij groothandelaar en supermarktbedrijf Sligro dan was verwacht.

De behaalde inkomsten kwamen lager uit dan was verwacht door analisten. Dat is op te maken uit de omzetcijfers die de onderneming donderdag bekendmaakte.

De omzet kwam uit op 553 miljoen euro tegen 549 miljoen euro een jaar eerder. Analisten gingen gemiddeld uit van inkomsten van 563 miljoen euro. Over de eerste negen maanden kwam de omzet uit op 1,668 miljard euro tegen 1,635 miljard euro een jaar eerder. Dat cijfer was ook lager dan de verwachting van marktkenners.

Sligro wilde geen uitspraken doen over de rest van 2010, behalve dat de onderneming uitdagende marktomstandigheden verwacht. Er zijn nog geen duidelijke tekenen van herstel te zien en de klant houdt de hand op de knip. Bovendien is er veel (prijs)concurrentie, aldus Sligro.

De groothandelstak was goed voor een omzet van 376 miljoen euro, 3 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Naar eigen zeggen beïnvloedde onder meer het relatief slechte weer de uitgaven van consumenten in de horeca.

De supermarkten brachten 177 miljoen euro in het laatje. Dat is 1 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De identieke consumentenomzet, de inkomsten van vergelijkbare winkels, nam met 5,5 procent toe in het derde kwartaal. Voor de EM-Té-formule bedroeg dit een toename van 7,4 procent en voor de Golff-winkels 0,9 procent. Sligro nam recent Sanders Supermarkten over. Vanaf het vierde kwartaal is de overname in de boeken terug te vinden. Dit zal leiden tot een extra omzet van circa 25 miljoen euro.

Sligro maakte donderdag ook bekend middels een converteerbare obligatielening voor een bedrag van 115 miljoen euro de langetermijnfinanciering versterkt te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.