Home

Achtergrond 251 x bekeken

LTO gefrustreerd over vertraging betaling toeslagen

Boerenbelangenorganisatie LTO vindt de vertraging van de uitbetaling van de inkomenstoeslagen frustrerend, maar niet verrassend. LTO stelt de afgelopen maanden hiervoor vaak te hebben gewaarschuwd.

Landbouwminister Gerda Verburg maakte deze week bekend pas tot uitbetaling van de toeslagen te kunnen overgaan wanneer alle controles achter de rug zijn. Die controles zijn nodig als gevolg van de problemen met het perceelsregister. Nederland telde sloten, heggen en andere landschapselementen (soms) ten onrechte mee als subsidiabele grond. Volgens Verburg heeft in april volgend jaar 90 tot 95 procent van de aanvragers uitbetaald gekregen.

LTO-beleidsmedewerker Wiebren van Stralen is niet verbaasd dat er vertraging optreedt. ”Wij hebben in het gehele traject nadrukkelijke aandacht gevraagd voor de praktische gevolgen voor boeren”, zegt hij. ”Telkens werd sussend gezegd: het komt wel goed. Ik vind het vervelend om te zeggen, maar wij hebben gelijk gekregen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.