Home

Achtergrond

LNV geeft 4 miljoen euro extra steun aan jonge boeren

Het ministerie van LNV trekt 4 miljoen euro extra uit ter ondersteuning van jonge boeren.

Reden is het hoge aantal ingediende subsidieaanvragen.

De subsidieregeling voor jonge boeren was opengesteld van 1 juli tot en met 13 augustus. Op grond van de regeling konden boeren tot 40 jaar een kwart van de bedrijfsinvesteringen in grond, gebouwen of machines vergoed krijgen, met een maximum van 25.000 euro per boer.

De extra subsidie komt beschikbaar op het moment dat het bestaande subsidieplafond van 7,2 miljoen euro wordt overschreden. Extra gelden die provincies beschikbaar hebben gesteld binnen de regeling moeten óók eerst worden aangesproken.

Boeren hoeven geen nieuwe aanvraag in te dienen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.