Home

Achtergrond 157 x bekeken

Kunstsector start petitie tegen btw-verhoging

De Nederlandse cultuursector is een petitie gestart tegen de aangekondigde btw-verhoging voor theater- en concertkaartjes.

Dat heeft acteur Lex Passchier vrijdag namens de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) laten weten.

Op de website www.zegneetegendebtw.nl kunnen mensen die zich boos maken over het voornemen van het kabinet-Rutte, hun steun betuigen aan de actie. "Natuurlijk moet iedereen zijn steentje bijdragen aan de bezuinigingen’’, stelt Passchier. "Maar deze btw-verhoging gaat ontegenzeggelijk leiden tot een terugloop van de kaartverkoop. Dat gaat de sector niet overleven, zeker niet met de ook al aangekondigde bezuinigingen er overheen."

Als het aan het kabinet ligt, stijgt het btw-tarief op zowel theater- als concertkaarten van 6 procent naar 19 procent. Deze verhoging geldt niet voor sportwedstrijden, iets dat de kunstensector flink tegen het zere been stuit.

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) overhandigt dinsdag een petitie aan de vaste Kamercommissie voor cultuur. Al tienduizenden mensen hebben de petitie ondertekend, aldus een woordvoerder. De ondertekenaars, onder wie een groot aantal musici, zijn tegen de plannen van de regering om het MCO af te schaffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.