Home

Achtergrond

Kroes: Nederland lijdt geen imagoschade

Nederland zal in het buitenland geen imagoschade lijden als er een kabinet komt van VVD en CDA gedoogd door de PVV van Geer Wilders.

Dat zei prominent VVD'er en Eurocommissaris Neelie Kroes maandag in het tv-programma Pauw en Witteman. Volgens Kroes ligt men in het buitenland "echt niet wakker'' van de politieke combinatie die mogelijk gevormd gaat worden. "Ook niet in het zakenleven'', stelde ze.

Volgens Kroes kunnen de afspraken die gemaakt zijn tussen de partijen "absoluut het daglicht verdragen''. Imagoschade zouden we kunnen oplopen als de afspraken tussen de partijen niet worden nagekomen. "Maar daar zijn we allemaal bij.'' Kroes vindt het hoognodig dat er in Nederland een kabinet aantreedt. "Want het duurt al een tijdje'', stelde ze over de formatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.