Home

Achtergrond

Krantenlezer leest dagblad in half uur

Dagbladlezers trekken gemiddeld een half uur uit voor het lezen van een betaalde krant en in het weekeinde drie kwartier.

Dat blijkt volgens marketingorganisatie Cebuco uit de vandaag gepubliceerde NOM Print Monitorcijfers. De gratis titels, die voornamelijk veel reizigers in het openbaar vervoer bereiken, weten de aandacht ruim een kwartier vast te houden. De verschillen tussen de leesduur van landelijke kranten en regionale titels zijn gering.

Volgens Cebuco blijft de gemiddelde leesduur van de kranten stabiel ondanks de opkomst van digitale alternatieven: "Blijkbaar is de dagbladliefhebber niet van plan deze vorm van nieuwsconsumptie in te leveren.''

Afgelopen maand constateerde het Sociaal en Cultureel Planbureau al dat oude media zich niet makkelijk laten verdringen door e-papers en nieuws op smartphones.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.