Home

Achtergrond 115 x bekeken

Knapen: ontslagvergoeding was volgens regels

De beoogd staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Ben Knapen, meent dat er niets mis is met de ontslagvergoeding die hij als bestuurder van PCM Uitgevers heeft gekregen.

Volgens hem zijn de gemaakte contractafspraken gewoon toegepast.

Hij stelde dat woensdag desgevraagd in reactie op berichten waarin zijn rol als PCM-bestuurder aan de kaak wordt gesteld. Knapen (59), oud-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, vertrok in 2006 bij PCM nadat het vertrouwen in hem was opgezegd. Het concern bleef met een grote schuld achter nadat durfinvesteerder Apax belangen in het bedrijf had genomen. Dit voorjaar oordeelde de Ondernemingskamer dat er tussen 2004 en 2007 sprake was van wanbeleid.

,,Er worden twee dingen door elkaar gehaald: managers die na de komst van Apax moesten vertrekken en managers die bleven. Ik hoorde tot de eerste groep en heb niet meegedaan aan omstreden managementparticipatieregelingen. Bij mij gold dus de destijds geldende ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule, gebaseerd op het aantal dienstjaren op diverse plaatsen in de onderneming, zoals contractueel was afgesproken. Het was dus gewoon toepassing van gemaakte contractafspraken. Zo heeft de Ondernemingskamer dat later ook bevestigd'', stelt Knapen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.