Home

Achtergrond 3 reacties

Klink: tegenstanders kunnen verzet volhouden

CDA-minister Ab Klink vindt dat de tegenstanders in de CDA-fractie van samenwerking met de PVV door de uitslag van het partijcongres "gelegitimeerd zijn om hun verzet vol te houden''.

In een eerste reactie liet Klink blijken zich eraan te hebben geërgerd dat er na de stemming bij de partijtop meteen ,,niet de geringste twijfel'' meer was dat het minderheidskabinet van VVD en CDA, gedoogd door de PVV, er komt.

CDA-minister Ernst Hirsch Ballin, ook verklaard tegenstander van samenwerking met de PVV, zegt ,,een aanzienlijk deel'' te hebben gezien dat tegenstander is. Hij sprak van een partij die diep verdeeld' is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  klink lijkt wel een klein kind dat zijn zin niet heeft gekregen en door blijft zeuren.

 • no-profile-image

  willem

  Kom op Ab, niet kinderachtig doen, het is een democratie, er is eerlijk gestemd en daar moet je je bij neerleggen en geen gezeur verder.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  En als het CDA dan besloten had niet te regeren vanwege de gedoogsteun van de PVV, en er was vervolgens een referendum gehouden. En stel nou eens dat dan twee derde het niet regeren zou afkeuren. Was er dan soms wel sprake van eensgezindheid? Ab Klink moet me eens vertellen hoe hij dan zou reageren. Overigens viel me wel op dat in Arnhem de kleur van de haardossen overwegend grijs en wit getint waren. Helemaal niks mis mee, integendeel, maar of dan een juiste afspiegeling van de CDA-aanhangers aanwezig was waag ik te betwijfelen. En met alle respect voor de oudere garde, maar ik denk dat Verhagen goed aanvoelt dat de wereld is veranderd en hierop anticipeert. Hopelijk snapt ook Geert Wilders de gevoeligheden en zijn verantwoordelijkheden. Maar laat hem beginnen met de toon te matigen als hij bij "vriendin" Angela Merkel op de koffie gaat, en tijd vrij te maken om Dion Graus keihard onder zijn kont te schoppen, of nog beter, weg te jagen. Die man is een aanfluiting voor het imago van de PVV, maar ook voor zijn eigen provincie Limburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.