Home

Achtergrond 467 x bekeken 7 reacties

'Kinderen moeten niet vissen'

Kinderen moeten niet vissen. Dat vindt de Friese afdeling van de Partij voor de Dieren.

De partij denkt dat kinderen die dieren iets aandoen, later meer kans lopen op het tonen van gewelddadig gedrag. Volgens de Leeuwarder Courant reageren de dierenliefhebbers op een brief van de Hengelsportfederatie Friesland. Die heeft aangeboden de kinderen vislessen te geven. De PvdD heeft alle basisscholen in de provincie gevraagd de brief te negeren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Nou kijk Jan,zijn we het ook eens eens,wat is er mis mee om kinderen goed te leren vissen.Voorkomt alleen maar dierenleed.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Dit vind ik dus enorme lariekoek. Er is niks mis mee als kinderen vissend aan de waterkant leren te verpozen. Inderdaad veel beter dan op hun kamer agressieve pc-spelletjes te doen of op hangplekken rond te lummelen. Ik vistte al als peuter en ben d'r op een moment vanzelf mee gestopt omdat er teveel vuiligheid in de vis zat om die nog op te eten. Dat is tegenwoordig gelukkig een stuk beter, al schrok ik me rot van die Zembla-documenaire over Biesboschpaling (ff googelen op 'afleveringen zembla 25 september2010')! Echte sportvissers bennen geen dierenbeulen en zij beschadigen de vis zo min mogelijk en zetten de vangst ook weer terug. Er is niks mis mee om dat de jongeren bij te brengen en ook om geen rotzooi en afgedankt visgerei langs de waterkant achter te laten. Want daar hebben volwassen sportvissers soms ook wel een handje van.

 • no-profile-image

  zelfdenker

  Mijn kinderen hebben gevist, samen met mij. Niet als hoofd hobby maar gewoon iets met elkaar. De een is afgestudeerd als ecoloog en de ander in biologie en geeft les daarin. Beter dan achter de computer zoals de vorige ook al schreef.

 • no-profile-image

  Flipper

  Vissen kunnen niet praten, zelfs geen geluid maken. Het is dus de vraag hoe leuk het voor hen is opgehengelt te worden ??? Zelfs als zij opgehengelt worden op een zo correct mogelijke wijze door een sportieve sportvisser die hen met alle voorzichtigheid weer terugzet ?!

  Het argument dat kinderen hier geweldadig van worden, zou misschien dan ook best hout kunnen snijden, wil ik nog niet eens bestrijden, maarrr... bijvoorbeeld met de computer die vechtspellen spelen... Daar wordt men in élk geval... geen beter mens van Dat moge toch wel duidelijk zijn !!!

  Als we ons puur en uitsluitend alleen concentreren op het vormen van geweldadige kinderen ? En we moeten dan als vrije tijdsbesteding tussen vissen of vechtspellen kiezen ? Dan moeten ze direct aan het vissen worden gezet !
  Flipper

 • no-profile-image

  koetje

  Kinderen die de hele dag achter de Playstation zitten met allerhande gewelddadige spelletjes ontsporen veel eerder,hier zijn zat voorbeelden van.Laat mijn kinderen maar lekker in de vrije natuur een beetje vissen.

 • no-profile-image

  Leen

  Kinderen moeten vissen en vlees eten. Anders blijven ze net zo klein als Thieme en Ouwehand: nauwelijks anderhalve meter.

 • no-profile-image

  Evelien

  Heeft deze partij nu echt geen belangrijke dingen voor op de agenda? De kinderen die überhaupt vissen weten te vangen weten heel goed hoe ze er mee om moeten gaan.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.