Home

Achtergrond 201 x bekeken 1 reactie

Kijkje bij de voedselbank op Wereldvoedseldag

Op diverse plaatsen in het land wordt vandaag, op Wereldvoedseldag, stilgestaan bij de verspilling van voedsel.

In filmtheaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Wageningen kunnen mensen aan de hand van filmcollages, documentaires en discussies meer te weten komen over de oorzaken van voedselverspilling. Ook bieden de voedselbanken van Haarlem, Amsterdam en Huizen een kijkje achter de schermen.

Wereldvoedseldag begint zaterdagochtend met de documentaire Taste the Waste op Nederland 2 om half tien. Daarin is te zien hoe supermarkten, telers, voedselexperts, milieuactivisten en politici zich bezighouden met voedselverspilling.

De Voedselbank wil op deze dag laten zien hoe je met voedseloverschotten arme mensen kunt helpen. De organisatie moet het de laatste tijd met steeds minder middelen doen, aangezien bedrijven en particulieren steeds minder inleveren terwijl enorme hoeveelheden voedsel in de afvalbak belanden.

Op Wereldvoedseldag besteden 150 landen aandacht aan het feit dat een miljard mensen in de wereld honger lijden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Sta dan ook even stil bij al die natuuraanleg in Nederland op goede landbouwgrond !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.