Home

Achtergrond

Keuring najaarsbollen toont vrolijke kleuren voor huis en tuin

De speciale keuring van najaarsbloeiende bloembollen en -knollen van de KAVB in Lisse werd gedomineerd door de inzending Nerine van de Maatschappij Veredeling Nerine (MVN).

De getoonde bloemen zijn het resultaat van jaren veredelingswerk, waarbij in sommige rassen Amaryllis belladonna is ingekruist. Een en ander heeft geresulteerd in bijna jaloersmakende bloemtypes, die naar de bevindingen in de keuringszaal een grote toekomst als snijbloem tegemoet gaan.

De zaailingen die MVN tot hun Elegance-type rekenen kregen maar liefst 9,40 punten. Nerine ‘Anneke’, één van hun belladonna-types kreeg 9,20 punten. De gehele inzending van MVN kreeg een gouden medaille. Bij de potten won C. Breed met een mooie pot met de groene najaarsbloeiende Narcissus viridiflorus 9,40 punten. Ook De Groot liet een najaarsbloeiende narcis zien namelijk de witte N. elegans, deze scoorde 9,20 punten. Bij de bollen en knollen op pot stond Van Delft aan de top met 9,50 voor de rode Bessera elegans, gevolgd door De Groot met Colchicum sanguicolle en de gele Sternbergia ‘Autumn Gold’. Beide met 9,40 punten. Deze score viel ook Sande Holland ten deel met Zantedeschia Picasso. De inzenders hebben met hun kwalitatieve goede inzendingen aangetoond dat het najaar duidelijk een vrolijke tijd is met veel kleur en variatie bij de bol-, knol- en wortelstokgewassen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.