Home

Achtergrond 204 x bekeken

Keukenhof en Duitsland trappen themajaar af

Bij de start van de Nationale Bloembollenmarkt die afgelopen weekend in Keukenhof in Lisse werd gehouden, werd de laatste hand gelegd aan een mozaïek van bloembollen die volgend jaar in april in volle bloei komen. De klus werd geklaard door Herr Behr, ambassadeur van Duitsland, en Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur van Keukenhof.

Het mozaïek is een impressie van de Brandenburger Tor, is 32 bij 13 meter groot en wordt gevormd door 100.000 bloembollen. Met het planten van de Brandenburger Tor werd accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in.

Nagenoeg tegelijk met het planten van de mozaïek in Lisse werden als symbool voor het Duitse themajaar in de Keukenhof door Marnix Krop, ambassadeur van Nederland in Duitsland samen met “Albert Einstein” en “Jacoba van Beieren” de eerste tulpen van een Nederlandse bloemengroet aan Berlijn geplant. Deze plantactie vond plaats op de Parizer Platz bij de Brandenburger Tor. Hier werden ruim 55.000 bollen geplant. De bollen zijn een donatie van Jac. Uittenbogaard uit Noordwijkerhout, het Nederlands Bureau voor Toerisme en de Keukenhof.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.