Home

Achtergrond 206 x bekeken 2 reacties

Kamer wil reactie over individueel testen Q-koorts

De Tweede Kamercommissie LNV wil een reactie van het kabinet op het bericht in het Agrarisch Dagblad, dat het individueel testen van dieren op Q-koorts de ruiming van geitenhouderijen heeft voorkomen.

Dieren die bij een individuele test besmet bleken werden door de betreffende geitenhouders afgevoerd; vervolgens bleek hun bedrijf bij tankmelkonderzoek niet besmet. LNV noemde het individueel testen eerder onuitvoerbaar, want omslachtig en onbetrouwbaar.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    deels geruimd geitenbedrijf

    Het blijft vreemd dat LNV ook op bedrijven waar wel voldoende tijd voor handen was niet individueel heeft laten testen. Bij sommige bedrijven hadden alle geiten al lang gelammerd en doordat ze rond de waarde 100 bleven schommelen hebben ze op een gegeven moment alsnog een levenslang fokverbod opgelegd gekregen. Andere (reeds geruimde) bedrijven waar nu nog waardes van meer dan 6000 in de tankmelk aangetoond worden gebeurt niets terwijl het goed mogelijk lijkt om met individueel testen de enkele geiten die Coxiella Burnetii uitscheiden op te sporen en af te voeren. Dat zou de geitenhouders en hun omgeving toch meer vertrouwen geven lijkt mij. Zelf zou ik graag individueel testen als daarmee het zinloze levenslange fokverbod op geheven kan worden.

  • no-profile-image

    william

    helemaal mee eens, als we daarmee van dat krankzinnige fokverbod afkomen. Maar hou wel in gedachte dat je dat testen alleen doet om den haag tevreden te stellen. sinds we alles inenten is het laatste beetje gevaar voor de volksgezondheid (dat ons is aangepraat en er amper geweest is) helemaal verdwenen. Het is nog erger mijn geiten zijn na de inenting veruit de veiligste dieren op het gebied van Q-koorts van de hele omgeving hier..........maar ik ben de enige die niet mag fokken, dat is nu de logica van Gerda die haar naam belangrijker lijkt te vinden dan de waarheid, bedankt hiervoor!

Of registreer je om te kunnen reageren.