Home

Achtergrond

Internationale commissie tegen doodstraf

De Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero heeft gisteren de Internationale Commissie tegen de Doodstraf in het leven geroepen.

De commissie van elf bekende persoonlijkheden moet tot uiterlijk 2015 een wereldwijd moratorium op de oplegging en uitvoering van de doodstraf bereiken. Die wordt nu nog in 58 landen toegepast. "De doodstraf is geen straf, maar een verschrikking'', aldus Zapatero.

Tot de leden van de commissie behoren oud-hoofdaanklaagster Louise Arbour van het Joegoslavië-Tribunaal, oud-president Mohammed Bedjaoui van het Internationaal Gerechtshof, de Zwitserse oud-presidente Ruth Dreifuss, de Italiaanse oud-premier Giuliano Amato en de Franse oud-minister van Justitie Robert Badinter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.