Home

Achtergrond

Inflatie licht omhoog

De inflatie is in september licht gestegen naar 1,6 procent. In augustus was dit nog 1,5 procent.

Na een dieptepunt medio vorig jaar loopt de inflatie weer langzaam op. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de ontwikkeling van de benzineprijs heeft een verhogend effect op de inflatie. Benzine was in september 8,3 procent duurder dan vorig jaar. Aan de pomp kostte euro95 bijna 12 eurocent per liter meer. In augustus was het verschil met een jaar eerder nog bijna 7 eurocent per liter.

Volgens de Europees geharmoniseerde berekeningsmethode steeg de inflatie in Nederland naar 1,4 procent. De inflatie in de eurozone bedroeg volgens statistisch bureau Eurostat in september 1,8 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.