Home

Achtergrond 2 reacties

Ierse melkveehouders willen minstens cent meer

Ierse melkveehouders willen een verhoging van de melkprijs met minstens een cent per liter.

"Zo'n verhoging is gerechtvaardigd voor onze boeren die, in tegenstelling tot hun Europese collega's, de afgelopen maanden geen hogere prijs hebben ontvangen", zegt Kevin Kiersey, voorzitter van de sectie melkvee binnen de Irish Farmers Association. Volgens Kiersey zijn alle grondstoffenprijzen de laatste paar weken omhoog gekropen. De prijzen voor boter en melkpoeder liggen nu hoger dan rond mei. De spotprijs voor veel grondstoffen ligt op of boven de 35 cent per liter.

Kiersey: "De onzekerheid in de sector of de sterke markten ook tot in de winter en volgend jaar in stand zouden blijven, was vooral gebaseerd op een verwachte sterke toename van de melkproductie in Nieuw-Zeeland. Een slecht begin van het seizoen leidt er nu toe dat ze daar hooguit op hetzelfde niveau blijven. Alle melkbedrijven werken op dezelfde markt. Als de Europese coöperaties en private zuivelbedrijven wel kans zagen om de melkprijs te verhogen, zie ik geen reden waarom dat in Ierland ook niet kan."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Ierse melkveehouders schijnen een lage kostprijs te hebben

  • no-profile-image

    gaatze

    Gert, dat is geen reden om ze minder te betalen...

Of registreer je om te kunnen reageren.