Home

Achtergrond 1 reactie

Ierland: fors meer vervangingsvaarzen in het zuiden

In Ierland zijn afgelopen jaar 40.000 meer vervangingsvaarzen geboren dan drie jaar geleden en het ziet ernaar uit dat de toename in het lopende jaar doorzet.

Ierse veehouders spelen daarmee in op de door de regering vastgelegde doelstelling van een 50 procent hogere melkproductie tegen 2020. De toename van het aantal toekomstige melkkoeien is vooral in het Zuiden. In Cork komt de toename uit op 28 procent, in Tipperary op ruim 12 procent. In het Noorden gaat het om een groei van hooguit 2 procent.
Het beeld past bij de plannen van grote zuivelbedrijven, die willen uitbreiden in het Zuiden. Zo wil Dairygold zijn fabriek in Michelstown uitbreiden en wil Danone uitbreiding in Macroon. Lakeland Dairies heeft al een fabriek in gebruik genomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Adriaan

    Hoeven ze zich niet aan de quotering te houden?

Of registreer je om te kunnen reageren.