Home

Achtergrond 245 x bekeken

IBC houdt bloembollenlezingen in Polen

Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) heeft eind september op het onderzoekinstituut voor fruit- en sierteelt in het Poolse Skierniewice een sierteeltconferentie gehouden onder de titel 'Ozdobnych Roslin Cebulowych'.

Zowel Nederlandse als Poolse deskundigen hielden hier lezingen over bloembollen. Namens het IBC namen Henk Westerhof van Anthos en Co Buschman dit voor hun rekening. Westerhof sprak over 'Marketing and Promotion of Flower Bulbs', terwijl Buschman een voordracht gaf over 'Flower Forcing of Tulips' en 'Bulbous Pot Plants'.

Meer dan vijftig bezoekers uit alle delen van Polen woonden de lezingen bij. De broeierij leeft in Polen en kennis daarover uit Nederland wordt op prijs gesteld. In Polen wordt ongeveer 80 procent van de geïmporteerde bloembollen gebruikt voor bloemproductie. De bloemen worden geproduceerd voor de locale markt. De Poolse markt groeit en het doel van de lezingen was de export van bloembollen te stimuleren.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.