Home

Achtergrond

Horti Fair verwacht volgend jaar groei

De Horti Fair zal volgend jaar groter zijn en meer publiek trekken door samen te werken met de meer op Nederlandse telers gerichte beurs van FloraHolland enerzijds, en de voedingstuinbouw anderzijds.

Dat verwacht althans voorzitter Ewald van Vliet, tevens burgemeester van Lansingerland, de op één na grootste tuinbouwgemeente van Nederland. Volgens Van Vliet onderschat de sector het belang van merkwaarde. "Nederland is een merk, en wat ik merk is dat de betekenis van het merk voor buitenlandse partijen steeds moeilijker wordt te omschrijven. Dat komt deels door de versplintering in de sector zelf, en anderzijds hoe de sector naar buiten treedt in steeds meer beurzen. Het is tijd dat de sector de krachten bundelt en in het belang van rendement een geïntegreerd concept aanbiedt zodat buitenlanders naar Nederland komen en een compleet beeld van de sector krijgen. Nederland is absolute top in termen van technologische innovatie, maarmoet op organisatorisch terrein nog vernieuwen."

Of registreer je om te kunnen reageren.