Home

Achtergrond 385 x bekeken

Horti Fair trekt minder bezoekers

De tuinbouwvakbeurs Horti Fair trok afgelopen week 23.256 bezoekers uit ruim zeventig landen. De belangstelling voor de beurs was daarmee 11.000 kleiner dan vorig jaar, aldus de organisatie.

Horti Fair 2010 was met 530 deelnemers uit 36 landen compacter dan voorgaande edities. “Maar minstens zo compleet als in andere jaren”, concludeert de organisatie. De deelnemers toonden zich erg tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Patrick Lek van Lek/Habo Groep BV is “zeker niet ontevreden. De stemming is positief en we ontvangen veel mensen met investeringsplannen, en daar begint alles toch mee. Als bedrijf moet je hier wel staan, en met de focus op het buitenland vergeten we ook zeker de Nederlandse bezoeker niet.” Roy O’Mahony van CleanGrow: “We hebben hier maximale exposure en ontmoeten zeer betrokken bezoekers uit de hele wereld en veel key players. An amazing week.”

Bijna 80 procent van de bezoekers aan de Horti Fair 2010 was als (mede)beslisser betrokken bij de aanschaf van op de beurs geëxposeerde producten en diensten; 35% van de bezoekers heeft een concrete aankoop gedaan of offerte aangevraagd. De vooruitzichten voor volgend jaar zijn goed: driekwart van de bezoekers is van plan om in 2011 terug te komen.

De belangstelling voor de Horti Fair 2011, dan onder de paraplu van de International HortiWeek, is nu al goed. “Er zijn al contracten getekend en meer dan 80 opties genomen op standruimte. Dat heb ik in al mijn jaren als directeur van de Horti Fair nog nooit eerder meegemaakt. Het beursconcept van de Horti Fair 2011 in Amsterdam RAI, de samenwerking met FloraHolland, de Technical Trials en andere tuinbouwinitiatieven die aansluiten bij de International HortiWeek in de eerste week van november 2011, vallen goed in de branche’’, aldus scheidend directeur Wim van der Loo.

Of registreer je om te kunnen reageren.