Home

Achtergrond 184 x bekeken

Horti Fair Innovation Award voor BergBand

Berg Product BV heeft met de BergBand de Horti Fair Innovation Award gewonnen.

Dat maakte Horti Fair-voorzitter Ewald van Vliet bekend tijdens de opening van de vakbeurs in de Amsterdam RAI. Frans van Zaal werd tweede met het Van Zaal Container Dompel Systeem. Bercomex volgde op de derde plaats met een universele bosmachine.

Volgens de voorzitter van de internationale vakjury, Gijs Kok, lag de top van genomineerden dit jaar erg dicht bij elkaar. De winnaar krijgt van de beursorganisatie en uitgeverij Reed Business een mediacheque ter waarde van 5.000 euro, om te zetten in advertentieruimte. "De kracht van de eenvoud, de brede toepassingsmogelijkheden en de relatief lage investeringskosten gaven de doorslag bij de keuze", aldus Van Vliet. De transportband bestaat uit twee lagen doek waarvan de bovenste laag de eigenlijke transportband is. De doeken zijn gespannen tussen rollen waarin de aandrijving is verwerkt. Lagers, cilinders en draagconstructies zijn in dit gepatenteerde systeem overbodig. Het systeem is zonder noemenswaardige aanpassingen in te passen op bestaande bedrijven.

"Mogelijk een innovatie waarbij branchegenoten zich afvragen waarom dit vanwege de schijnbare eenvoud niet eerder is bedacht", aldus de jury. Het product van Frans van Zaal betreft een nieuwe methode van exacte water en voedingsgift voor optimale wortel en plantgroei.

Of registreer je om te kunnen reageren.