Home

Achtergrond 20 reacties

Honderden kalveren dood door brand

Bij een brand in een schuur in Otterlo op de Veluwe zijn vanochtend ongeveer vijfhonderd kalveren omgekomen.

De dieren, tien weken oud, zijn gestikt door de rook, zo heeft de politie bekendgemaakt. De melding van de brand kwam rond elf uur binnen. Twintig minuten later was het vuur onder controle. Over de oorzaak is nog niets bekend. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende schuur, waarin ook honderden kalveren zaten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehoudertje

  Hansje toch, hoe kan het dat er in Nederland nog mensen omkomen bij brand??? Dat is toch uitgesloten met al die brandmelders etc... Dus ondanks alle beveiligingen vallen er in Nederland nog steeds mensen ten prooi aan de vlammen! Als je zelfs dit niet kunt voorkomen, hoe kun je dan voorkomen dat er dieren omkomen door brand?? Mensen hoeven maar naar buitwen te lopen maar de dieren moeten we in hun stal houden want die kunnen we niet buiten op straat laten lopen en dus ben je bijna altijd te laat bij brand om de dieren te kunnen redden!! Ook moeten we door de dievengilde de deuren heel goed afsluiten want anders jatten ze alles uit de stallen weg, en zo word het probleem alleen maar groter om de dieren snel te kunnen redden! Dus Hansje worst, lul niet als een kip zonder kopje..! Betreffende veehouder en zijn gezin veel sterkte gewenst om deze klap te verwerken!!

 • no-profile-image

  jeroen.ernsten@casema.nl

  hans uit zeeland,
  het is inderdaad jammer dat al die kalveren op zo'n manier om het leven moeten komen, maar die boer dan? die help je ook niet bepaald door hem voor schoft uit te maken.
  als jouw huis in vlammen opgaat, dan ga ik jouw toch ook niet voor schoft uitmaken omdat je huis niet bestand was tegen vuur?
  schoften? hoe haal je het in je botte hersenen?!?
  veel succes met je overduidelijk nutteloze leventje.

 • no-profile-image

  es

  wat is het toch fijn als er iets gebeurt dat we dan meteen een slachttoffer hebben namelijk de bio industrie en vooral de boer die zo goedkoop mogelijk wil bouwen. maar vergeet dat de boer zich ook moet houden aan de regels ook voor brandveiligheid en hij echt niet wil zien dat zijn levenswerk voor zijn neus wordt afgebrand.

 • no-profile-image

  Rik

  De reakties lezende merk ik op dat er god zij dank meer normaal denkende mensen rondlopen dan mensen met een afwijking. Als je het gevoel van de boer niet belangrijk vindt sta je erg ver van de mensen af. Dat vindt ik ook zielig.

 • no-profile-image

  Monique

  Hans toch.. een Boer is altijd bezig met zijn vee. Dag en nacht. Ook in het weekeind en als jij je weer eens lekker omdraait aan een spaanse kust of zo.
  Helaas hebben mensen als jij één gigantisch grote tekortkoming en dat heet tunnelvisie. Bij jou is die wel heel erg smal! Een boer is een boer, geen industrieel. Net als jij jezelf geen terrorist vind. Snap je dat misschien? En weet je ik heb voor jou en de oplossing! Financier bij ons of een van de boeren in je buurt bijv. de meest moderne sprinkler-installatie! Dan doe jij tenminste ècht iets voor de dieren dan alleen maar een heel grote mond hebben. Wat vind je ervan? Hans! Waarom reageer je niet meer???
  Voor de rest: Vraag het bij de Brandweer in je dorp na: ik heb ergens gelezen dat er in februari door de Landelijke Brandweer een cursus gegeven gaat worden wat ongeveer heet "BRANDPREVENTIE BIJ DIERENVERBLIJVEN". Dat geld ook voor Veehouders (ik heb een tijd geleden contact met ze daar over opgenomen). Vraag het eens na!!!

 • no-profile-image

  Hans

  De ECHTE slachtoffers zijn de kalveren. De boer is geen slachtoffer maar veroorzaker. Als hij z'n zaakjes op orde had gehad was dit nu niet gebeurd. Waarom komen er juist in de bio-industrie zoveel branden voor? Omdat er TE WEINIG maatregelen worden genomen om stalbranden tegen te gaan! Dieren zitten met honderden, vaak duizenden in een stal op elkaar gepropt. JUIST al vanwege dat feit zou je 100% maatregelen moeten nemen tegen stalbranden. Maar omdat het wettelijk niet hoeft doen de veehouders het maar niet of mondjesmaat.

 • no-profile-image

  Hans

  Arme, arme dieren....... Voor de ZOVEELSTE keer brand in de bio-industrie!! Wanneer leren ze nou eens hun stallen beter te beveiligen!! Ach de verzekering dekt toch wel denken ze. In feite is dit moedwil. Dierenbeulen die dieren zien als producten. Een grote schande. Laat het nieuwe kabinet ze maar eens keihard gaan aanpakken met strengere wetten en de dierenpolitie! Dieren zijn altijd maar weer de dupe in die SCHANDALIGE bio-industrie.

 • no-profile-image

  jos

  beste Hans. hoe je ook beveiligd je kan het niet voorkomen, je ben bij brand altijd te laat,hoe graag we ook de dieren willen redden.

 • no-profile-image

  Argarisch medewerker

  Helaas zijn er nog altijd mensen in dit land die niet verder kijken/denken dan zijn/haar neus lang is. wat wil je doen tegen een brand, de volgende keer zetten we die hans ervoor en mag hij het tegenhouden. heb inderdaad wat respect voor de agrarier! het is toch al geen vetpot en de boer van deze kalveren heeft ook een hart! en zal ook de komende nachten niet beter slapen dan toen zijn stal niet afgebrand was.
  Dus denk gewoon even na voordat je dit soort dingen uitkraamt... en kom met een goede oplossing...

 • no-profile-image

  Joost

  De boer is vast verzekerd, dus maak je om hem geen zorgen.

 • no-profile-image

  linda

  de PvdD roept al sinds haar oprichting om dierhouderij NIET als 'LICHTE INDUSTRIE' aan te merken. Daardoor zijn brandbeveiliging, sprinklers, vluchtroutes niet verplicht! Levende dieren zijn door kennelijk niet meer waard als opgeslagen closetrollen. De hel van de BIO-INDUSTRIE!

 • no-profile-image

  bla bla

  zo hans zeker weer een dag voor je om weer eens ergens tegen aan teschoppen ,kyk eens goed in de spiegel en denk even na de volgende keer dat je weer veroordeeld .hoe denk je dat het met die boer gaat je hebt geen flauw idee .succes met je ergenissen perfect mannetje

 • no-profile-image

  Boer

  Beste mijnheer Hans uit Zeeland,

  Dit is inderdaad verschrikkelijk voor de veehouder die op zo een tragische wijze zijn veestapel om ziet komen en de dieren die op zo een manier het leven moeten laten.
  Neemt u van mij aan: geen veehouder die hier op zit te wachten.

  Begrijpelijk dat u aangeslagen bent door dit bericht. Vandaar wellicht uw onnozele reactie. Veel sterkte gewenst.

 • no-profile-image

  Hans

  Meer dan 100.000 dieren die alleen dit jaar al bij stalbranden om het leven zijn gekomen!!! Als die boeren de boel GOED hadden beveiligd was dit allemaal niet gebeurd. Ook nu niet met die arme kalveren. Maar jullie maken je kennelijk drukker om de boer dan om de omgekomen dieren. Als veehouders WERKELIJK om hun dieren zouden geven, zouden ze hun stallen wel goed beveiligen. Er is helaas weinig van te merken.

 • no-profile-image

  ??

  @burger geef dan de verhouding? Procenten huisbranden, stal branden?
  Niemand staat op dit te springen.

 • no-profile-image

  burger

  Hoe je het ook wendt of keert, er zijn veel te veel stalbranden in de intensieve veehouderij. DUS... er moeten extra eisen gesteld aan deze stallen om dit gruwelijk leed in de toekomst drastisch te verminderen.

 • no-profile-image

  hb

  Beste Hans, ik maak me nooit druk om reacties als jouw, ik denk dan, kom eens mee kijken in het oostblok. Daarna zou de ogen uit de kop schamen voor zo'n reactie, en trots zijn op de Nederlandse boeren dat ze een alarmsysteem hebben. Of is misschien beter je "vrijwillig" te laten werken op een bedrijf in Kiev....... voor een half jaar

 • no-profile-image

  Marjan

  Hans, weet je dat agrarische bedrijven tegenwoordig vanuit de verzekering al veel meer verplichtingen hebben om zich tegen brand te weren?! Ik vind het heel dom dat je generaliseert, vaak gaat het alarm maar kan je domweg gewoon niks doen omdat het vuur zich te snel verspreid. T is erg voor de beesten maar ga er maar vanuit dat de boer ook een verantwoordelijkheidsgevoel over de dieren heeft en zich er heel rot over voelt! Dus denk even na voordat je met je botte kop een reactie plaatst!

 • no-profile-image

  hb

  Ik heb net gekeken op de link van wakker dier, het is gewoon een incasso-site. Een agresief goed doel.....?

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.