Home

Achtergrond 1 reactie

Handelsplatform certificaten Forfarmers dichterbij

Forfarmers begint op 8 november met een handelsplatform. De Autoriteit Financiële Markten heeft het voor de handel in vermogenstitels benodigde prospectus goedgekeurd.

Leden die vanuit het verleden vermogen hebben opgebouwd in het bedrijf, kunnen in het nieuwe systeem deze aan partijen binnen en buiten de coöperatie verkopen. Het veevoerbedrijf stelt dat het handelsplatform in eerste instantie bedoeld is om trouw aan de coöperatie te belonen. Critici vrezen dat investeerders door het opkopen van certificaten een deel van het rendement in feite weghalen bij de sector. ForFarmers investeerde sinds 2006 fors in Duitsland, om voldoende massa voor innovatie te ontwikkelen. Door het ten gelde laten komen van opgebouwd kapitaal wordt voorkomen dat dit door de komst van nieuwe leden versnippert.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marc Bos

    Betekent dit dat Forfarmers naar de beurs gaat? Waar en wanneer kan ik eventueel aandelen ForFarmers aankopen?

    Mvg Marc Bos
    06-20261946

Of registreer je om te kunnen reageren.