Home

Achtergrond 169 x bekeken

Halsema: kabinet kiest voor polarisatie

Groenlinks-leider Femke Halsema vindt dat het minderheidskabinet van VVD en CDA heeft gekozen voor polarisatie door "zich uit te leveren aan een beweging die het vergroten van de tegenstellingen een doel noemt''.

Halsema zei dat dinsdagavond tijdens het debat over de regeringsverklaring in de Tweede Kamer. Volgens haar snakken burgers in crisistijd naar samenwerkende politici. Ze noemde het "een gruwel'' dat VVD en CDA kiezen voor samenwerking met de PVV.

Halsema hekelde de manier waarop PVV-leider Geert Wilders spreekt over de islam en moslims. ,,Het is mij een gruwel dat u zoveel demagogische grofheid gaat gedogen'', hield ze het kabinet voor. ,,Ik wil daar ook niet onverschillig of ongevoelig voor worden. Want dat is de sleetsheid die intreedt als je het gebrul vaak genoeg aan moet horen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.