Home

Achtergrond 291 x bekeken

Grote variatie in najaarsbloeiende gewassen op keuring

De gevarieerdheid van vormen en kleuren in najaarsbloeiende bollen en knollen is zeer royaal.

Cees Breed laat daarvan deze week in de keuringszaal het nodige zien. Dat deze kenner en liefhebber bij uitstek het nodige in huis heeft wordt mede geïllustreerd door het feit dat hij meer dan vijfduizend bollen, knollen en vaste planten onder zijn hoede heeft. Daardoor kan hij het gehele jaar door op de bloemenkeuring het nodige showen. Zoals deze week de najaarsbloeiende Crocus speciosus 'Conqueror'. Een flinke jongen die menig veel consument in verwarring zal brengen omdat deze maar moeilijk Colchicum en deze Crocus van elkaar zal kunnen onderscheiden.

Breed showt ook nog andere najaarsbloeiende Crocus, waaronder de lichtblauwe korte Crocus ligusticus en de witte Crocus goulimyi. Heel apart zijn de twee totaal uiteenlopende soorten Oxalis die deze liefhebber toont. Zoals de compacte plant van de lage, gele Oxalis melanosticta 'Ken Aslet' en de roze, meerbladige Oxalis polyphylla die hoger is en waarvan het gewas sprietvormig opgroeit.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse kan ook nog volop worden genoten van de vele soorten siergras die eerder werden ingezonden. Waaronder Panicum virgatum, Carex greenwell, Miscanthus zebrinus en Cyperus endemitus.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.