Home

Achtergrond 161 x bekeken

Groot deel Belgische militairen te zwaar

Bijna de helft (45 procent) van de Belgische militairen kamp met overgewicht en 12 procent is zwaarlijvig.

Dat heeft de Belgische minister van Defensie, Pieter De Crem, maandag bekendgemaakt. Hij maakte de cijfers bekend in een antwoord op een vraag van een parlementslid.

Het percentage militairen dat te zwaar is of zelfs zwaarlijvig, neemt toe met de leeftijd. Bij de 20-29-jarigen gaat het respectievelijk om 33 en 4 procent en bij de 50-59-jarigen om 48 en 25 procent.

Defensie heeft maatregelen genomen om iets aan het probleem te doen. Zo is er in een militair hospitaal een programma Menufi opgestart om te zware militairen te begeleiden. Preventief wordt een bewustmakingscampagne gestart voor personeel en koks. Verder zal een digitale diëtist via een website militairen individueel begeleiden, aldus De Crem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.