Home

Achtergrond 214 x bekeken 2 reacties

Groningen komt met nieuwe vogelpakketen

De provincie Groningen stelt geld beschikbaar voor twee nieuwe akkervogelpakketten.

De pakketten vallen onder het subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL). Een van de pakketten is gericht op biotoopverbetering voor broedende akkervogels, het andere pakket biedt wintervoedsel voor akkervogels. De looptijd van de contracten is zes jaar. De pakketten kunnen alleen worden aangevraagd op percelen die liggen binnen de akkervogelkerngebieden.

De voorlichting, werving, toekenning en verwerking van de aanvragen is door de provincie neergelegd bij drie gebiedscoördinatoren met een eigen werkgebied. Dit zijn Anog (Oost Groningen), Wierde & Dijk (Noord-Groningen) en Ons Belang (gemeente Ten Boer). Aanvragen voor beheerpakketten voor akkervogels moeten voor half november bij de coördinatoren worden ingediend.

Leden van de drie verenigingen ontvangen automatisch informatie. Agrariërs die geen lid zijn, kunnen ook aanvragen indienen. Volgende week zijn er voorlichtingsbijeenkomsten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    tis toch wat

    Ik wist niet dat ze vogels kunnen africhten dat ze alleen maar in de gebieden mogen komen die de provincie heeft aangemerkt. Ik heb jaren meegedaan en nu is het niet meer nodig, ik snap er niets van. 6 jaar geinvesteerd in niets. Maar goed ik hoef nu nergens meer te kijken, vogels zitten er niet in mijn gebied meer, ik ga voor alle zekerheid maar een bordje plaatsen met verboden gebied voor vogels en anders volgt er een boete. Tja wie gaat die betalen? De provincie??

  • no-profile-image

    dirk

    het is gewoon een ordinaire lotery en zitten toevallig alle bestuursleden wel in de aangewezen gebieden?

Of registreer je om te kunnen reageren.