Home

Achtergrond

Groenen grootste oppositiepartij Duitsland

De Groene Partij is voor het eerst in haar bestaan de grootste oppositiepartij van Duitsland. De Groenen hebben de sociaaldemocratische SPD ingehaald.

Dat blijkt woensdag uit een peiling van onderzoeksinstituut Forsa. Als er nu verkiezingen worden gehouden, zouden de Groenen 24 procent van de stemmen krijgen. Dat is een procentpunt meer dan de SPD. De christendemocratische CDU/CSU blijft met ongeveer 30 procent de grootste partij van het land.

Bij de parlementsverkiezingen vorig jaar kregen de Groenen bijna 11 procent van de stemmen. Daarmee waren ze de vijfde partij in het land. De opmars komt voornamelijk door het plan van de regering om de Duitse kerncentrales langer in bedrijf te houden. Enkele weken geleden leidde dat tot een grote demonstratie in Berlijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.