Home

Achtergrond 168 x bekeken

GroenLinks komt op voor toilet in trein

Groenlinks wil dat minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) de NS snel gaat verplichten alsnog toiletten te bouwen in de nieuwe Sprintertreinen.

Deze voertuigen hebben geen wc's uit kostenbesparing en omdat reizigers doorgaans niet heel lang in zo'n trein zitten. Maar Groenlinks-Kamerlid Ineke van Gent vindt dat de nood hoog is en gaat daarom tijdens de komende begrotingsbehandeling een amendement indienen om de toestellen aan te passen, zei zij woensdag.

"Nu steeds meer van deze Sprinters worden ingezet, klinkt de roep van vakbonden, ouderen- en reizigersorganisaties om een fatsoenlijk toilet in de trein almaar luider'', aldus Van Gent. "Er dreigen zelfs acties.'' Groenlinks meent dat er in de spoorsector zelf geld te vinden is om 140 treinen alsnog van een toilet te voorzien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.