Home

Achtergrond

Grimmige sfeer bij manifestatie Molukkers

Ongeveer zeshonderd Molukkers en sympathisanten zijn donderdagmiddag rond twee uur op het Malieveld in Den Haag bijeengekomen te protesteren tegen het bewind van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono.

Volgens ooggetuigen hangt er hier en daar een grimmige sfeer en is de politie met tientallen mensen aanwezig. Er worden meer mensen verwacht.

Onder de demonstranten zijn ongeveer honderd leden van een motorclub uit Moordrecht die in colonne naar Den Haag zijn gereden. Er wordt veel herrie gemaakt door mensen met Molukse trommels. Verder wordt er gezwaaid met vlaggen.

Molukse groeperingen vragen met de manifestatie aandacht voor de schending van mensenrechten die volgens hen in Indonesië plaatsvindt. Hoewel president Yudhoyono zijn staatsbezoek aan Nederland deze week afzegde, heeft de organisatie besloten de manifestatie toch te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.