Home

Achtergrond 309 x bekeken

Gouden Lepelaar voor Friese vogelbeschermer

Vogelbescherming Nederland heeft Albert Ferwerda uit het Friese Giekerk onderscheiden met de Gouden Lepelaar. De Fries zet zich al meer dan vijftig jaar in voor het beschermen van vogels in zijn provincie en heeft vooral een grote passie voor de Wadden.

De Gouden Lepelaar is een jaarlijkse prijs, bedoeld voor iemand die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor het beschermen van vogels. Ferwerda doet dat zowel als vrijwilliger als voor zijn beroep en zowel landelijk als regionaal. Ferwerda werkt als opzichter bij het Fryske Gea, dat natuur en cultureel erfgoed in Friesland beschermt en beheert.

Vogelploeg "Grus Grus" heeft Ferwerda voorgedragen. Zij omschrijven hem als vogelaar in hart en nieren. Hij kreeg de prijs vrijdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.