Home

Achtergrond

Google investeert in windenergie

Investeerders, onder leiding van technologiegigant Google, gaan miljarden pompen in Atlantic Wind Connection, een enorm windmolenproject aan de Oostkust van de Verenigde Staten.

De kosten van het offshoreproject kunnen oplopen tot 5 miljard dollar (3,6 miljard euro).

De windturbines moeten over een afstand van 565 kilometer voor de kusten van New Jersey tot Virginia komen, het dichtstbevolkte gebied in de VS. Rick Needham van Google noemde het duurzame project een nieuwe ”supersnelweg” voor alternatieve energie die uiteindelijk genoeg energie moet opleveren voor 1,9 miljoen huishoudens.

Google, met uiteenlopende investeringen van breedbandtechnologie tot zelfsturende auto’s, neemt 37,5 procent van de initiële investeringen voor zijn rekening. Good Energies, een bedrijf dat investeringen doet in groene energie, neemt een vergelijkbaar belang in het project.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.