Home

Achtergrond

Gigantisch veel leliesoorten op bloemenkeuring

De bloemenkeuring staat deze week vooral in het teken van de productweek Lelie die bij de CNB in Lisse wordt gehouden.

Door een groot aantal kwekers en veredelaars werden meer dan 120 inzendingen in superkwaliteit verzorgd. Van de vele inzendingen noemen we onder andere de dieprode Lilium 'Pico' van Van der Marel. Een stevig gewas en een sterke bloemkleur. Mak Breeding showt onder andere voortreffelijke (genetisch korte) potlelies, waaronder de gele Lilium 'Tiny Bee' en de witte L. 'Sunny Okinawa'. Daarnaast showt dit bedrijf ook de rode L. 'Tabledance' en de witte Lilium longiflorum 'Asterian'.

World Breeding toont onder meer de oranje L. 'Santarello' en de witte L. 'Massani'. Royal van Zanten zet de witte Lilium 'White Triumh' voor het voetlicht die zijn marktwaarde al heeft bewezen, alsmede de roze L. 'Maser'. Vletter en de Haan komt met de witte L. 'Richmond', de oranje L. 'Eremo' en de witte L. longiflorum 'Gizmo' en de vereniging The Originals met onder meer de zachtroze L. 'Allstar' en de witte L. 'Nova Zembla'.

Marklily heeft een fenomenale inzending. Qua aantal cultivars, maar ook qua kwaliteit. Prachtig is de purperen Lilium 'Moldano' met spectaculaire knoppen, de witte O.T. Lilium 'Forever' die in optimale conditie wordt geshowd en de rode L. 'Robina'. Het is slechts een greep uit de enorme hoeveelheid lelies die in en bij de keuringszaal wordt getoond en nog de gehele week te bewonderen is.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.