Home

Achtergrond 149 x bekeken

Gezondheid veel kompels beter dan verwacht

De gezondheidstoestand van de 33 kompels die uit de ingestorte mijn in het noorden van Chili zijn gered is "veelbelovend''.

Wel is een aantal mijnwerkers aan de ogen, longen of tanden behandeld en zijn bij enkele kompels kleine psychologische complicaties geconstateerd.

Dat heeft Jorge Montes, directielid van het ziekenhuis in Copiapó, waar de mijnwerkers zijn onderzocht, donderdag tegen de Chileense krant La Tercera gezegd. Montes liet weten dat twee of drie kompels donderdag al uit het ziekenhuis zouden worden ontslagen. Eerder hadden artsen gezegd dat de mijnwerkers na hun redding uit de mijn zeker 48 uur in het ziekenhuis zouden moeten blijven.

Aan het mijndrama in Chili was woensdagavond (lokale tijd) een einde gekomen met het naar boven halen van de 33e en laatste mijnwerker. De kompels hadden bijna tien weken onder de grond gezeten. Het redden van alle mijnwerkers duurde ongeveer een etmaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.