Home

Achtergrond 157 x bekeken

Gevaar nieuwe vloed van gifslib geweken

Het gevaar van een nieuwe vloed van verontreinigd slib in Hongarije is geweken.

Dat zei de chef van de regionale rampenbestrijding, Tibor Dobson, vandaag. Volgens Dobson is het nieuwe dijkensysteem dat de omliggende dorpen moet beschermen voltooid. De inwoners van het stadje Devecser die de afgelopen dagen klaarstonden om geëvacueerd te worden, hoeven niet langer rekening te houden met een plotseling vertrek.

Ongeveer achthonderd inwoners van het zwaar getroffen dorp Kolontár kunnen in het weekend terugkeren naar hun woningen. In de aluminiumfabriek waar het slib door een dambreuk ontsnapte, worden voorbereidingen getroffen om de productie snel weer op te starten.

Door de ramp kwamen tot nu toe negen mensen om het leven. Tientallen anderen raakten gewond. De schade aan het milieu door het met zware metalen verontreinigde slib is groot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.