Home

Achtergrond 151 x bekeken

Geredde mijnwerker opgenomen in ziekenhuis

Een van de 33 geredde mijnwerkers in Chili is in het ziekenhuis opgenomen.

Edison Peña (34) moest worden verdoofd wegens een paniekaanval, meldden medische bronnen vrijdag. Peña, die toen hij vastzat in de mijn aan hardlopen deed op de muziek van Elvis, stortte eerder deze week in toen hij een toespraak zou houden op een feest ter ere van de kompels.

"Hij was hevig in paniek en we stelden vast dat het noodzakelijk was om hem te verdoven'', aldus arts Jorge Diaz, die werkzaam is in een van de klinieken waar de gezondheid van de kompels in de gaten wordt houden. "We onderzoeken de oorzaak.''

Peña, die vrijgezel is en geen kinderen heeft, is de eerste mijnwerker die terugkeert naar het ziekenhuis na de spectaculaire reddingsoperatie die op 14 oktober afliep. De mijnwerkers zaten bijna zeventig dagen vast op ruim 600 meter onder de grond.

Na de bevrijding kregen de mannen het advies ten minste twee weken rust te nemen, een advies dat velen in de wind sloegen. Ze gingen naar allerlei feestjes van vrienden en familie ter ere van hun redding.

Volgens arts Diaz is Peña niet de enige met problemen. Een van de grootste zorgen van de artsen is de excessieve alcoholconsumptie van enkele kompels, vooral tijdens al die feestjes. Diaz zei dat de bijeenkomsten sommige mijnwerkers veel emotionele stress hebben bezorgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.