Home

Achtergrond

Gemeenten willen weten waar ze aan toe zijn

De gemeenten willen weten waar ze aan toe zijn bij de taken op het gebied van werk, jeugd en zorg die het kabinet naar hen wil overhevelen.

Meer taken en minder geld om die uit te voeren, gaat niet. Dit zei Ralph Pans, directievoorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), dinsdag. Eerder op de ochtend zei hij in het KRO-radioprogramma Goedemoren Nederland dat veel van de plannen niet haalbaar en uitvoerbaar zijn.

Het kabinet is volgens het regeerakkoord van plan om een aantal belangrijke taken over te hevelen naar de gemeenten, met tegelijkertijd honderden miljoenen aan kortingen. Pans vindt dat overhevelen op zich een goede zaak. "Maar als de gemeenten geen beleidsruimte krijgen om het op hun eigen manier uit te voeren, dan passen zij voor die taken."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.