Home

Achtergrond

Gemeenten aangesproken op onveilige bedrijven

Gemeenten moeten meer werk maken om de regels voor brandveiligheid bij grote bedrijven die veel gevaarlijke stoffen in huis hebben, te handhaven.

Voor veertien gemeenten is het de laatste waarschuwing om orde op zaken te stellen.

Dat staat in een brief die minister Tineke Huizinga (Milieu) heeft geschreven aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG en de koepel van provincies IPO, zo bevestigde vrijdag haar woordvoerder berichtgeving van De Telegraaf.

De minister baseert zich op recent onderzoek van de VROM-inspectie onder 340 bedrijven die meer dan tien ton aan gevaarlijke, brandbare stoffen kunnen opslaan. In ruim de helft van de gevallen is de brandveiligheid niet goed geregeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.