Home

Achtergrond 149 x bekeken

Geithner ziet niets in devaluatie dollar

De Verenigde Staten zullen de waarde van de dollar niet opzettelijk onder druk zetten om een voordeel te krijgen op de exportmarkten.

Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner maandagavond (plaatselijke tijd) op een bijeenkomst met zakenmensen uit Silicon Valley. "Geen enkel land kan welvaart creëren of zichzelf concurrerender maken door devaluatie'', stelde Geithner. "Dat is geen levensvatbare, haalbare strategie en wij zullen ons daar niet in mengen.''

De sterke daling van de dollar tegenover verschillende andere valuta toont volgens Geithner dat de Amerikanen "hard moeten werken om het vertrouwen in een sterke dollar te behouden''. Hij denkt echter niet dat de dollar zijn positie als belangrijkste internationale munteenheid zal verliezen. "Dat gebeurt niet zolang wij leven'', aldus de minister.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.