Home

Achtergrond 150 x bekeken

Geithner wil wereldeconomie weer in balans

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner wil zijn collega’s van de G20 dit weekeinde oproepen om de wereldwijde economie weer in balans te brengen en minder te laten afhangen van de Amerikaanse consument.

Ook moet de G20 zich sterk maken voor ’eerlijke’ valutaregels, zei hij donderdag in een interview met de Wall Street Journal.

”De rest van de wereld wil dat wij meer sparen”, zei Geithner. ”Dat betekent minder vraag vanuit de VS. Die vraag moet gaan komen uit andere landen.”

De ministers van Financiën van de G20 komen dit weekeinde bijeen in Zuid-Korea ter voorbereiding van de top van de G20 in november. Volgens Geithner is het hard nodig dat er betere regels komen voor de valutamarkten. Maar de kans dat er een serieus conflict over uitbreekt, acht hij niet groot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.