Home

Achtergrond

'Geheime inbraaktekens' blijken van kabelaar

Onbekende en mogelijk geheime tekens op woningen in Amersfoort hebben voor consternatie gezorgd.

Bewoners van de wijken Schothorst en Hoogland ontdekten dat er met witkrijt minnen en plussen op hun woningen waren getekend. Volgens de politie werden die tekens door inbrekers gebruikt om aan te geven of bewoners overdag thuis zijn en of er buit te halen is.

De politie waarschuwde bewoners donderdag om hun woning te onderzoeken en aangetroffen tekens te verwijderen. Maar vrijdag bleek dat de oplettende bewoners vooral werknemers van een kabelbedrijf extra werk hebben bezorgd.

Kabelleggers hadden de allesbehalve geheime tekens aangebracht op woningen waar de kabel moest komen te liggen. De politie heeft de kabelleggers geadviseerd voortaan andere tekens te gebruiken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.